Ida Karstoft hædret med umulig sportspris
06 januar 2023
Den 27-årige sprinter, Ida Karstoft, er netop blevet hædret med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, ved det årlige sportsshow, Sport 2022, der blev sendt på DR1 fra Boxen i Herning lørdag aften. Intet er umuligt-prisen, som Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag, gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handikap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.
Der var hård kamp om Toyotas Intet er umuligt-pris ved det årlige sportsshow, Sport 2022, i Boxen i Herning med store stjerner som tennisspilleren Holger Rune og fodboldspiller Christian Eriksen blandt de nominerede. Alligevel var det den tredje nominerede, den 27-årige sprinter Ida Karstoft, der i sidste ende løb fra alt og alle og sikrede sig den store hæder med Intet er umuligt-prisen.
”Jeg troede ikke, at det her seneste år kunne blive vildere. Det har været en drømmesæson uden lige. Intet er umuligt-prisen betyder virkelig meget for mig. Det er en kæmpe anerkendelse, og så hjælper det også økonomisk i mine forberedelser frem mod 2024,” siger Ida Karstoft.
Toyota, DIF og Team Danmark står bag prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i toppen inden for sin sport.
Bronze ved EM i atletik
Netop dette kendetegner alle de tre nominerede og i særdeleshed Ida Karstoft, der i det forgangne år har vundet bronze ved EM i atletik på 200 meter. En præstation, som i sig selv er stort set uopnåelig for en dansker grundet den tårnhøje internationale konkurrence på en distance, hvor der end ikke findes en hal på hele Sjælland, hvor man kan træne distancen i hele vinterhalvåret.
Ida Karstoft er derudover først ret sent begyndt sin karriere inden for atletikken. Der stod nemlig fodbold på programmet i de første mange år af hendes liv – først på hjemstavnen i Lemvig og senere på højeste eliteniveau i både Brøndby IF og på kvindelandsholdet.
I 2016 blev hun blev prikket på skulderen af atletikverden. Sprinttalentet var åbenlyst, og til trods for at skaderne væltede ned over hende, og hun ikke løb en eneste konkurrence i 2020, bragede Ida Karstoft på rekordtid ind i verdenseliten blandt sprintere. Noget, der ikke burde være muligt for en kvinde, der som 20-årig aldrig havde haft et par atletikpigsko på.
"Med Ida Karstofts præstationer i 2022 og hendes vej dertil er hun et sandt forbillede for mange og et skoleeksempel på, hvad Intet er umuligt-prisen står for og er sat i verden til for at hædre. Hun har på inspirerende vis vist, at uanset hvor umulig vejen til succes og store præstationer ser ud både inden for sporten men også helt generelt i livet, så er intet umuligt," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.
Glæde over både pris og vinder
Hos DIF glæder man sig både over selve sportsprisen såvel som vinderen.
"Vi er vilde med Toyotas ”Intet er umuligt-pris” i Danmarks Idrætsforbund, for den skaber drømme og motivation og viser, hvor langt man kan nå, selvom man møder modgang eller tager en atypisk vej mod sejrsskamlen. Ida Karstoft var over 20 år, da hun første gang satte sine ben i en atletikklub. På trods af flere skader på vejen stod hun efter cirka fem år til OL, og efter seks år vandt hun EM-bronze i en sprintdisciplin. Ida Karstoft er billedet på, at intet er umuligt. Hun er en rollemodel og en meget værdig vinder af Toyotas pris," lyder det fra Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.
Rosende ord om vinderen af Intet er umuligt-prisen kommer også fra Team Danmark.
"Siden Ida Karstoft skiftede fodboldstøvlerne ud med pigsko, er det gået rekordhurtigt. Jeg er dybt imponeret over Ida Karstofts transition fra fodboldspiller til atletikudøver. På det grundlag var det næsten naturstridigt, da hun i august vandt EM-bronze på 200 meter. En præstation, som indtil da virkede tæt på umulig for en dansk sprinter, men hun har vist os alle sammen, at intet er umuligt," forklarer Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark.
Det er femte gang, at Intet umuligt-prisen bliver uddelt. For et år siden gik prisen til bordtennisspilleren Anders Lind, der kun et halvt år efter en alvorlig trafikulykke stod med bronzemedalje om halsen ved EM for hold velvidende, at han havde haft en stor andel i, at holdet besejrede England i kvartfinalen og dermed sikrede de første EM-medaljer til et dansk herrelandshold i bordtennis siden 2009.
Ida Karstoft modtager som vinder af Intet er umuligt-prisen 75.000 kr. fra Toyota. Tidligere vindere af Toyotas Intet er umuligt-pris har været ishockeyspiller Lars Eller i 2018, bryder Rajbek Bisultanov i 2019, svømmer Jeanette Ottesen i 2020, bordtennisspiller Anders Lind i 2021 og altså nu sprinteren Ida Karstoft.
Toyota støtter danske eliteatleter
Udover at stå bag Intet er umuligt-prisen sammen med DIF og Team Danmark, er mobilitetskoncernen Toyota global olympisk og paralympisk toppartner og støtter bl.a. danske eliteatleter på deres vej mod det umulige. Som led i dette har Toyota samlet seks danske elitesportsfolk – heriblandt tre paraatleter – på Team Toyota. De jagter alle deres individuelle umulige, som kan være at kvalificere sig til de Olympiske eller de Paralympiske Lege og måske endda at vinde medalje til Danmark samme sted.
Toyota vil med sportsprisen inspirere danskerne gennem sporten og sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige. Toyota forfølger allerede sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet. For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og -serviceydelser, som gør det muligt for enhver at bevæge sig frit omkring, uanset om man er ung eller gammel eller har et handicap eller ej.